Câți bani a alocat Guvernul pentru vizita președintelui Macedoniei

Guvernul a aprobat astăzi, 25 iulie, alocarea din fondul de rezervă a peste 222 de mii de lei pentru acoperirea cheltuielilor pentru organizarea vizitei oficiale în Republica Moldova a președintelui Macedoniei, Gjorge Ivanov.

Potrivit hotărârii de Guvern, Ministerul Finanțelor va finanța cheltuielile menționate pe măsura prezentării documentelor confirmative de către Aparatul Președintelui.

Președintele Macedoniei a întreprins vizita oficială în perioada 16-18 iulie, la invitația președintelui Igor Dodon.

Pentru vizita președintelui Republicii Belarus, Aleksand Lukașenko, care a avut loc în aprilie curent, Guvernul a aprobat alocarea a peste 310 mii de lei.

Pe 24 ianuarie, curent, cabinetul de miniștri a aprobat majorarea cheltuielilor pentru deservirea delegațiilor străine.Lista cheltuielilor pentru recepția delegațiilor și persoanelor oficiale străine a fost întocmită, pe trei grupe, în funcție de persoana care conduce delegaţia.

Ulterior, la 14 februarie, Guvernul a aprobat propunerea lui Octavian Armașu, ministrul Finanțelor, de a completa Regulamentul de utilizare a mijloacelor financiare pentru deservirea delegaţiilor şi persoanelor oficiale străine. Astfel, potrivit modificărilor aprobate, cheltuielile de transport internațional pentru oficialii sau delegațiile străine invitate la decizia Președintelui R. Moldova, Președintelui Parlamentului și Prim-ministrului, urmează să fie achitate din bugetul de stat.

Foto: Facebook/Igor Dodon

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *