Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Candidatul PUN explică prezența foarte…

Candidatul PUN explică prezența foarte mică în secțiile de vot și anunță participarea la parlamentare

privesc.eu

Constantin Codreanu, candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la funcția de edil al capitalei, este dezamăgit de prezența foarte mică în secțiile de vot, dar totodată le mulțumește cetățenilor care l-au votat. Candidatul PUN a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că acest scrutin reprezintă un prim-pas pe care l-a făcut împreună cu echipa sa, însă nu are de gând să se oprească aici.

Codreanu explică prezența foarte mică la urnele de vot prin doi factori: felul în care s-a desfășurat campania electorală, dar și modul în care fosta administrație a municipiului a interacționat cu cetățenii și a gestionat problemele capitalei.

„În primul rând o campanie murdară, agresivă, necivilizată,  care a afectat procesul electoral și i-a dezgustat pe cetățeni. (…) O a doua explicație este modul în care fosta adminstrație a mun. Chișinău a știut să interacționeze cu cetățenii și a știut să se ocupe de problemele municipiului. Vreau ca cei care au administrat în ultimii zece ani mun. Chișinău să-și asume vina pentru modul în care cetățenii au înțeles astăzi să nu vină la vot”, susține Constantin Codreanu.

Constantin Codreanu spune că „această dezamăgire pe care a întrezărit-o și la întâlnirile cu cetățenii” este cea care îl motivează „să continue lupta”.

„Aceasta a fost motivația noastră esențială de a participa la aceste alegeri, să le oferim celor dezamăgiți de politicienii vechi, de politicienii hoți și mincinoși din R. Moldova o alternativă. (…) Îi chemăm alături de noi să pregătim alegerile parlamentare și îi chemăm alături de noi ca peste un an să repetăm acest exercițiu din care noi am învățat foarte multe”, a declarat candidatul PUN la alegerile locale pentru funcția de primar al mun. Chișinău, Constantin Codreanu.

Alegătorii din șapte localități ale țării, inclusiv Chișinău și Bălți, au făcut alegerea în favoarea candidaților pe care i-ar vrea în fotoliile de primar. La ora 21:00, urnele de vot sunt declarate oficial închise. În Chișinău, potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale (CEC), au participat la scrutin 35,53% din totalul alegătorilor înscriși în listele electorale sau puțin peste 225 de mii de persoane.

Sursa foto: privesc.eu