Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   AUDIO/ Reacții după publicarea înregistrării…

AUDIO Reacții după publicarea înregistrării în care Usatîi și PDM ar fi negociat „denigrarea” lui Dodon, Sandu și Năstase

facebook.com/renato-usatii

O înregistrare audio dintre două persoane, dintre care una ar fi președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, iar cealaltă un consilier al liderului PDM, Andrian Radu, a fost făcută publică de o persoană anonimă, care precizează că a obținut înregistrarea respectivă prin intermediului staff-ului de campanie al PDM.

Înregistrarea ar fi fost făcută la sfârșitul anului 2018, înainte de alegerile parlamentare. Discuția denotă că Partidul Democrat ar fi negociat cu Renato Usatîi pentru ca acesta să îi „atace” pe Maia Sandu, Andrei Năstase și Igor Dodon, astfel încât democrații să obțină mai multe fotolii în noul Parlament. În schimbul acestor servicii, Usatîi ar fi urmat să obțină anumite beneficii.

Prin intermediul unui LIVE pe pagina sa de Facebook, Usatîi anunță că la ora 16.00 va face declarații de presă pentru a clarifica situația. Liderul Partidului Nostru precizează că aceste înregistrări audio au fost făcute de democrați, iar apoi au fost oferite socialiștilor: „Este clar că se încearcă să fiu discreditat”.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari a declarat că nu ne poate oferi o reacție în legătură cu această înregistrare, menționând că nu există probe concrete.

„Nu vreau să mă expun. Dacă va fi expertiză, va fi o altă poziție, dar să speculez din ce se scrie … Nu vreau nici să infirm, nici să confirm. Eu mă bazeze pe probe concrete și când se expun experții”, a declarat Gamurari.

Fragmente din discuție:

Andrian Radu: – Am vorbit, am fost la el. Și am vorbit pe mai multe și inclusiv și pe a ta. El a mai ascultat și întrebarea de bază este, ce vrei să dai în loc?

Renato Usatîi: – Ce pot eu? Eu nu știu. Ceva concret să îmi spui ca eu să știu dacă să îmi asum.

A.R.: – El nu poate nimic să ceară de la tine. Ceva să îți spună ție, el nu poate să facă asta.

R.U: – Eu conceptual să înțeleg. În această direcție X este veriga slabă. El doar știe capacitățile mele.

A.R: – Eu lui i-am spus, așa cum ți-am spus și ție, că trebuie să înțelegem ce poți oferi în schimb. Vrei să treacă deputații în Parlament, dar lui nu îi este interesant să treci tu, să treacă Maia, să treacă Năstase, Dodon. Lui îi este interesant să treacă PD-ul.

[…]

A.R: – Tu trebuie să vii cu garanții, dar tu nu le ai și noi stăm și ne gândim cu ce poate veni în lor Renat. El nu îți spune să nu te bagi în alegeri, dar el spune că Renat lasă să facă ce crede el de cuviință. Lui îi este interesant ca el (n.r.: Renato Usatîi) să … în Dodon și Maia. Acestea sunt lucruri interesante. Sunt lucruri care lui îi sunt interesante, dar care nu. Lui i-ar fi interesant ca tu să … în Dodon, ca pe urmă, probabil și un pașaport s-ar putea de făcut ție. Beneficii se pot găsi, dar depinde de tine. Al nostru spune că la capitolul securitate ne putem gândi și separat, fără fracțiune.

[…]

A.R: – El când spune că tu, în principiu, utilitatea la moment este să … în Dodon, Maia Năsase.

R.U: – Adică de …, dar nefiind politică. Adică să nu particip la alegeri dar pur și simplu să îi …