Ambasadorul SUA în R. Moldova: Este evident că schimbarea sistemului electoral este dorinţa Partidului Democrat pentru a-şi întări puterea şi influenţa politică

Ambasadorul SUA în R. Moldova, James Pettit  spune că Partidul Democrat a propus schimbarea sistemului electoral pentru a se putea menţine la putere. Afirmaţia a fost făcută în cadrul  emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

„Este foarte evident că schimbarea sistemului electoral este dorinţa Partidului Democrat pentru a-şi întări puterea şi influenţa politică. (…) Este foarte clar că OSCE şi Comisia de la Veneţia sunt împotriva modificării sistemului electoral. Sistemul uninominal există în multe ţări, inclusiv şi în ţara mea. Şi sistemul mixt există în alte ţări. Decizia Comisiei de la Veneţia a fost bazată pe situaţia actuală care există aici, în R. Moldova. Au avut această concluzie pentru că au văzut tendinţa de consolidare a puterii. Este foarte important să se ţină cont de sugestiile Comisiei de la Veneţia, pentru că poate ajuta la îmbunătăţirea sistemului electoral”, a declarat James Pettit.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. alex

  Am crezut ca Americanii nu vor sa critice guvernarea din cauza politicilor regionale. Am fost adanc impresionat de profunzimea analizei situatiei in Rep. Moldova, acuzele directe adresate guvernarii, cit si a recomandarilor date de Ambasadorul SUA.
  Totodata m a impresionat aroganta celor care au vrut sa para mai solizi, mai independenti, ignorand receptia consacrata Zilei Independentii a Statelor Unite ale Americii cel mai puternic stat din lume. In afara de cuvantul “diminutiv “mizerabili numi vine sa i dezmierd. V-au dat oamenii peste un miliard de dollari sa va construiti partide, sa cumparati deputati numai unde trebuie nu i ati folosit. Rusine,dar ce sa inteleaga niste c-ve? Pentru mine este clar, ca busola moldoveneasca isi schimba polaritatea.

 2. Alonso

  dar cel mai corupt si cel mai razboinic stat SUA cu evreimea sa care sa strins acolo fugind din Rusia si Europa ca erau persecutati pentru hotiile lor , este un adept clar al Partidului Democrat…studiati mai oameni car einvinuiti Rusia ca unde a venit SUA in fiecare tara unde a venit ea cu revolutii portocalii au fost furate BANCI au fost devalorizate monedele nationale si toti peste noapte au devenit datori SUA FMI si BM

 3. alex

  Iar unde a venit Russia cu ideologia stalinist – communista s a facut lumina for exemple North Korea, Albania, Poland ,Hungary, Romania, etc. Koreenii de Sud se roaga zi si noaptea ca au scapat de communism(va spun din discutia cu Koreeni din sudul paralelei 38). Cine i a ajutat, cati soldati americani au platit cu viata pentru libertatea lor. Iar voi, care mincati din treuca in care europenii si americanii au pus de mincare aveti tupeul sa blamati pe cei care intind o miina de ajutor? Mai bine v ati gindi la economie, la batrani care mor de foame si lipsa de medicamente ,la copii care sunt crescuti intr un mediu lipsit de valori si mine poimiine vor deveni medici,profesori,politicieni.
  Si inca una Reply de la 14:50 poate ca este partial inspirat din Meine Kampf ? Cum poate un microb sa pretinda ca este vultur?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *