Ambasada SUA la Chișinău, dezamăgită de decizia Parlamentului de a adopta votul mixt neglijând recomandările Comisiei de la Veneția

Ambasada Statelor Unite la Chişinău a transmis un mesaj în care se spune că SUA se arată dezamăgite de decizia guvernării R. Moldova de a modifica Codul Electoral ignorând cele mai importante recomandări ale Comisiei de la Veneția. Cu toate acestea, ambasada SUA dă asigurări că va continua să lucreze în sprijinul viitorului european al R. Moldovei. 

„Statele Unite sunt dezamăgite de decizia Parlamentului și a Guvernului din Moldova de a nu lua în considerare cele mai importante recomandări ale Comisiei de la Veneția și ale OSCE/ODIHR privind revizuirea codului electoral. Adoptarea codului revizuit pune sub semnul întrebării scopul declarat al guvernului de a avea un viitor democratic și european pentru poporul moldovean. Noi vom continua să lucrăm cu toate părțile interesate, inclusiv cu societatea civilă, pentru a face din viitorul european al Moldovei o realitate”, se spune într-un mesaj postat pe pagina de facebook a Ambasadei Statelor Unite în Moldova.

Proiectul de modificare a Codului Electoral prin introducerea votului mixt a fost adoptat joi, 20 iulie, cu votul a 74 de deputaţi democraţi, socialişti şi din Grupul Parlamentar Popular European. Deputații PCRM, PLDM și PL au părăsit ședința Parlamentului. Deputaţii au modificat sistemul de vot în ciuda protestelor unei părţi a societăţii, dar şi a aprecierii critice date de către Comisia de la Veneţia.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. alonso

  tot haosul din Republika Moldova Ucraina si lumea intreaga este datorita SUA si jora soros si fundatiile sale

 2. Academic

  Fățarnică ambasada SUA! Când Plahotniuc vizitează SUA tace mâlc. iar acum a deschis gura!
  Când Plahotniuc a uzurpat puterea în stat, cumpărând peste o treime din deputați, când
  Plahotniuc și-a pus justiția între picioare, ca supliment la boașe de asemenea se face că nu vede!

 3. Academic

  Băi specialiștelor! De atâta timp nu ce vizuzlizează partea dreaptă a paginii voastre
  și nu faceți nimic! Bine că în ultimul timp ați lăsat-o cu cenzura mai moale!

 4. ivancelgroaznic

  Pai dac o comentat Comisia europeana shi alte organe europene, comenteaza shi americani. Totsi ishi vad de interese propri in tara noastra, numa Romania azhuta permanent shi concret cu lucruri care pot fi palpabile.
  Esemple sint destule, le shtie toata lumea. asta se chiama azhutor concret shi nu vorbe desharte, spuse frumos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *