Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ziua Lucrătorului în Procuratură. Mesajele…

Ziua Lucrătorului în Procuratură. Mesajele procurorului general interimar și a șefei Procuraturii Anticorupție. „Să exercităm puterea pe care ne-o dă legea umil, cu integritate și corectitudine”

Pe 29 ianuarie în R. Moldova este marcată Ziua Lucrătorului în Procuratură. Cu această ocazie, procurorul general interimar, Ion Munteanu, și șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, au publicat mesaje de felicitare pentru angajații din procuraturi. Munteanu le-a dorit colegilor procurori „perseverență în slujirea legii, demnitate și integritate”, iar Dragalin și-a îndemnat colegii să dea dovadă „de demnitate și respect față de cetățenii curajoși care intră pe ușile noastre să raporteze crimele”.

De la Proclamarea Independenței Republicii Moldova și până în prezent, sistemul Procuraturii s-a ciocnit de diverse provocări, însă timpul a arătat că doar persoanele cu valori înalte, cu responsablitate și dorința de a crea și munci în echipă, pot salva acest sistem și îl pot transforma în ceea ce își doresc cetățenii acestei țări.

Drumul spre o instituție desăvârșită, pe care ne-o dorim cu toții, este lung, dar fiecare treaptă care o pășim, ne face să înțelegem cât de mult contează sârguința fiecăruia dintre noi, și că, de fapt, marile schimbări vin din lucruri mici, din activitatea ce o îndeplinim zi de zi.

Ion Munteanu

Dragi colegi, cei care cu aportul vostru pe fiecare domeniu de activitate contribuiți la buna funcționalitate a Procuraturii prin hărnicie, devotament, integritate și curaj, Vă felicit cu sărbătoarea profesională și Vă mulțumesc că faceți parte din echipa Procuraturii, lucrând cot la cot, pentru un scop nobil comun, unii – abia încadrați în sistem, cu alții, fiind colegi de o viață…

Vă urez prosperitate, sănătate, pace și liniște în casele Dumneavoatră, gânduri bune, bucurii și armonie, iar reușitele pe plan profesional și personal, să vă însoțească pretutindeni.

Azi, cu ocazia celebrării lucrătorului din Procuratură, felicităm pe fiecare membru al echipei și le dorim perseverență în slujirea legii, demnitate și integritate.

Cu fiecare acțiune dedicată serviți nu doar țara și cetățenii, dar și cauza noastră comună – o instituție puternică, credibilă și durabilă”, a transmis Ion Munteanu.

La rândul ei, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, și-a îndemnat colegii să „exercităm puterea pe care ne-o dă legea umil, cu integritate și corectitudine”.

„Cu ocazia Zilei lucrătorilor Procuraturii primim felicitări și cuvinte de încurajare pentru munca pe care o depunem, venite de la toți cei care apreciază rolul important pe care îl deținem în înfăptuirea justiției și apărarea intereselor cetățenilor și ai țării.

Veronica Dragalin

Vă îndemn să ne facem meseria cu toată dedicația pentru a merita respectul și recunoașterea pe care le simțim în această zi de sărbătoare.

• Să exercităm puterea pe care ne-o dă legea umil, cu integritate și corectitudine;
• Să dăm dovadă de demnitate și respect față de cetățenii curajoși care intră pe ușile noastre să raporteze crimele care le afectează și le distrug viața;
• Să reflectăm calitățile profesionale și umane în fiecare cuvânt pe care îl scriem și în fiecare argument pe care îl susținem într-o sală de judecată.

Fiecare dintre noi contribuie la imaginea acestei instituții prin interacțiunile zilnice, fiecare producem un impact de durată, așa că, să acționăm în sensul de a lăsa în spatele nostru urme de care să fim mândri!

Eu sunt onorată să lucrez alături de cei dedicați, curajoși, corecți care fac parte din Procuratură și sunt sigură că împreună vom construi un viitor mai bun”, a scris Dragalin.