Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Trei gardieni condamnați pentru…

(VIDEO) Trei gardieni condamnați pentru tortură, dar lăsați să fugă de la Curtea de Apel

La data de 1.12.2015, Curtea de Apel i-a condamnat la detenție cu executare pe trei gardieni, angajați ai Direcției Instituții Penitenciare. Aceștia sunt acuzați că ar fi aplicat, acum doi ani, acte de tortură asupra unui deținut dintr-un penitenciar din Moldova.

În august 2013, deținutul Alexandru Bogdan s-a plâns la procuratură pe faptul că a fost torturat de angajați ai penitenciarului unde era deținut. Chiar dacă actul de tortură a fost surprins de camera de supraveghere din penitenciar, gardienii s-ar putea să nu stea nicio zi după gratii.

Întrebată de ce permite condamnaților să plece, judecătoarea a declarat că nu poate face nimic. Sentința este cu drapt de atac.

Problema lipsei unei poliții judiciare a ajuns și anterior în atenția opiniei publice. Printre condamnații la închisoare care au părăsit țara înainte de pronunțarea sentinței sunt și fostul ministru de Interne, Gheorghe Papuc, fostul șef al FISC-ului, Nicolae Vicol, dar și polițistul Ion Perju, învinuit de moartea lui Valeriu Boboc.

Sursa VIDEO: https://zdg.md/web