Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Trei bărbați care ar…

VIDEO Trei bărbați care ar fi furat din UE 11 automobile de model Range Rover, reținuți

Sursa: PCCOCS

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI), anunță reținerea a trei bărbați din Călărași, după ce aceștia ar fi furat din Uniunea Europeană 11 automobile de model Range Rover, începând din 2022.

În urma unor descinderi, trei bărbați cu vârstele de 29, 31 și 34 de ani au fost reținuți. În privința a doi din ei, la solicitarea procurorilor a fost aplicat arestul preventiv pentru 30 de zile, iar în privința altuia – arest la domiciliu pentru același termen, timp în care aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Automobilele erau sustrase din Italia, Franța și Monaco, iar deconspirarea activității infracționale a acestui grup s-a bazat pe informații operative, dar și pe colaborarea cu autoritățile din Italia, potrivit unui comunicat al PCCOCS. Oamenii legii investighează implicarea acestora și la sustragerea altor automobile decât cele 11 probate.

„Aceștia le sustrăgeau în principal de la aeroporturi. Ulterior, parcau automobilele în Verona, Italia, pentru 1-2 săptămâni, ca să evite deconspirarea furturilor de către poliție. Ulterior, le modificau numărul de identificare al caroseriei (prin ștergere, înlocuire, precum şi prin folosirea documentelor sau mijloacelor de identificare vamală). 

Ca etapă finală, aceștia le vindeau clienților, iar altele le dezmembrau. Ulterior, piesele introduse în R. Moldova le înlocuiau cu ale altor automobile de același model, care necesitau reparație, pentru ca mai apoi să le pună în vânzare”, precizează procurorii PCCOCS.

În urma perchezițiilor efectuate de organele de drept, au fost ridicate telefoane mobile, un dispozitiv de monitorizare a mașinii („GPS tracker”), precum și două automobile de lux folosite de către bănuiți.