Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Peste 84 mii de…

VIDEO Peste 84 mii de lire sterline nedeclarate, depistate asupra unui șofer de autocar la postul vamal Leușeni. Detalii de la PCCOCS

Peste 84 de mii de lire sterline nedeclarate au fost depistate asupra unui șofer de autocar la postul vamal Leușeni în dimineața zilei de marți, 23 noiembrie. Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) conduc urmărirea penală pe acest dosar.

Conform materialelor dosarului, investigat, sub conducerea PCCOCS, de către ofițerii Serviciului Vamal, banii au fost depistați de vameși la intrare în țară, în rucsacul unuia dintre șoferii autocarului unei curse ocazionale „Marea Britanie-Republica Moldova”, în baza unor informații operative oferite de Serviciul de Informații și Securitate (SIS).

„Bărbatul este cetățean al R. Moldova, originar din Chișinău și are vârsta de 47 de ani. Acesta a încercat să traverseze punctul de trecere al frontierei pe jos, cu rucsacul în spate, sperând că astfel va reuși să evite controlul de specialitate. Însă, angajații vamali l-au observat în timp ce se îndrepta în direcția de intrare în R. Moldova, aflându-se după linia de control. Prin urmare, bărbatul a fost oprit și supus verificărilor”, precizează reprezentanții Procuraturii.

După cercetarea capturii de bani, oamenii legii au stabilit că suma de bani găsită în rucsac cifrează peste 84 de mii de lire sterline.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru tentativa de contrabandă a bunurilor, valoarea cărora depășește 8000 de unități convenționale (400.000 lei).

În cadrul urmăririi penale, oamenii legii urmează să stabilească proveniența banilor, persoanele implicate în schema infracțională, precum și alte circumstanțe relevante cazului. În baza probelor acumulate, suspectul a fost reținut pentru 72 de ore pentru continuarea obiectivă a investigațiilor.

Potrivit legii, suspectul este considerat nevinovat, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale.