Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Peste 10 percheziții în…

VIDEO Peste 10 percheziții în capitală. Două persoane, cercetate pentru fabricarea și asamblarea într-un atelier din Chișinău a unor dispozitive de clonare a cartelelor bancare, reținute

Sursa: Captură foto PCCOCS

Ofițerii Direcției investigare infracțiuni economice a INI, de comun cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță miercuri, 4 octombrie, despre reținerea a doi bărbați învinuiți de fabricarea și asamblarea într-un atelier din Chișinău a unor dispozitive de clonare a cartelelor bancare.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției (IGP), acestea erau destinate instalării ilegale la bancomatele din statele europene, ca parte componentă a dispozitivului de bază de introducere a cartelei bancare.

„Pentru asigurarea reținerii lor, oamenii legii le-au monitorizat întrevederile și comunicarea. Au urmat peste 10 percheziții în Chișinău, inclusiv în atelierul ilegal, domiciliile și automobilele acestora.

Acolo, oamenii legii au ridicat și circa 100 de cartele – atât reale, de la diferite bănci din străinătate, cât și cartele albe cu bandă magnetică, pregătite pentru a fi falsificate. Totodată, din atelier au fost ridicate și camere video ascunse ce ar fi urmat să fie montate camuflat în dispozitivele de iluminare a bancomatului sau alte părți ale acestuia.

Suplimentar, de la cei doi au fost ridicate calculatoare și peste 450.000 de lei deținuți inclusiv în euro, lire sterline și shekeli israelieni”, se spune în comunicat.

Cei doi sunt din R. Moldova și au vârste de peste 40 de ani, iar anterior, ambii au fost pedepsiți penal pentru infracțiuni similare – unul prin aplicarea amenzii de 25 de mii de lei, iar altul a fost amnistiat.

PCCOCS le-au prezentat ambilor învinuirea pentru pregătirea fabricării/punerii în circulație a cartelelor bancare false și comercializarea dispozitivelor de falsificare a acestora. Investigațiile continuă, timp în care cei doi beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii, iar procurorii PCCOCS urmează să depună demersuri pentru arestarea preventivă a acestora.