Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ „Nu am fost implicat”.…

VIDEO „Nu am fost implicat”. Fostul ambasador al R. Moldova în Federația Rusă comentează dosarul contrabandei cu anabolizante

Foto: Captură realitatealive.md

Fostul Ambasador al R. Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, reținut acum două zile în dosarul contrabandei de anabolizante, susține că nu este implicat în schema frauduloasă și să „problema” nu este la el.

Neguța pledează nevinovat în dosarul contrabandei de anabolizante, spunând că ar fi vorba de o comandă politică.

Surprins de presă la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, unde se examinează demersul procurorilor PCCOCS privind aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile, acesta a spus că nu oferă niciun comentariu pentru că „merge ancheta”.

„Nu am fost implicat. Problema nu este la mine”, a adăugat fostul ambasador.

La 30 decembrie, procurorii PCCOCS l-au pus sub învinuire pe fostul Ambasador al R. Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, reținut acum două zile în dosarul contrabandei de anabolizante. Acesta a fost recunoscut și audiat în calitate de învinuit pentru complicitate la contrabandă.

Procurorii susțin că, conform necesităților urmăririi penale, s-a impus înaintarea demersului cu solicitarea aplicării în privința fostului ambasador a măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit PCCOCS, la moment, în acest dosar figurează patru învinuiți: doi se află în arest în izolatorul de detenție provizorie, în privința altui învinuit instanța a dispus arestul în contumacie, cu anunțarea în căutare, iar în privința celui de-al patrulea învinuit – fost ambasador, astăzi, urmează să se pronunțe judecătorul de instrucție.

Investigațiile pe acest caz continuă întru stabilirea tuturor făptuitorilor, cu individualizarea acțiunilor și circumstanțelor faptei, precum și identificarea premiselor care au generat și au permis comiterea fărădelegilor.

Pentru astfel de infracțiuni legea penală prevede de la 3 până la 10 ani închisoare.