Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Momentul reținerii fondatorului companiei…

VIDEO Momentul reținerii fondatorului companiei „Bismobil Kitchen”. Șaran ar fi fost ajutat să se ascundă de către un prieten condamnat anterior

Sursa: Captură de ecran/Youtube Poliția RM

Oamenii legii au publicat imagini video din momentul când l-au reținut în dimineața zilei de vineri, 14 aprilie, pe fondatorul companiei „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, în municipiul Chișinău.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), acesta a fost reținut de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI) și ai Direcției generale urmărire penală (DGUP), urmare a măsurilor speciale, după ce acum câteva zile „a dat bir cu fugiții”.

Procuratura menționează că în tot acest timp, învinuitul ar fi fost ajutat de un prieten, care își ispășește pedeapsa cu suspendarea executării ei condiționate pentru răpirea unui automobil. 

Ulterior reținerii lui, acesta a fost escortat pentru plasare în arest preventiv.

Acum o săptămână, acesta s-a sustras de la urmărire penală chiar înainte de pronunțarea hotărârii judecătorești prin care era satisfăcut demersul procurorului PCCOCS, de revenire a învinuitului în arest preventiv, pentru 30 de zile. 

Inițial, acesta a fost reținut la 19 ianuarie 2023, la aeroportul din Chișinău, chiar în momentul în care urma să părăsească Moldova, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, Șaran a fost plasat în arest preventiv, dar măsura i-a fost schimbată în arest la domiciliu, de către Curtea de Apel Chișinău, „ceea ce a făcut posibilă sustragerea lui de la urmărirea penală”, conform PCCOCS. În acest stadiu al investigațiilor, prejudiciul estimat cifrează aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime în Moldova.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele vizate în dosar se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii, mai notează Procuratura.