Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Își caută disperată soțul,…

(VIDEO) Își caută disperată soțul, care ar fi fost bătut în timp ce era reținut de poliție

Într-o înregistrare video, Ana Grigorieva a declarat că în seara zile de 30 aprilie spre 1 mai, ea și soțul ei, ar fi fost agresați în stradă de către doi polițiști. Soțul ar fi fost lovit de mai multe ori, apoi reținut la Inspectoratul de Poliție a sectorul Centru din Bălți. De atunci nu știe nimic despre locul aflării și despre starea lui de sănătate, comunică portalul Curaj.TV

Femeia spune că a aflat de la cunoscuți că soțul ei s-ar fi aflat în detenție în izolatorul de detenție preventivă din IP Fălești până pe 4 mai, timp în care de mai multe ori a fost solicitată ambulanța. La fel, a aflat că pe data de 3 mai, bărbatul ei ar fi fost luat de către ambulanță din sediul Judecătoriei din Bălți, iar după această dată n-a mai aflat nimic despre soțul ei.

Contactată de Ziarul de Gardă, avocata Iana Lichii spune că i-a oferit lui Pavel Omelicenco asistență juridică garantată de stat doar în etapa inițială, când a fost reținut. Bărbatul împreună cu soția acestuia erau dați în căutare pentru jaf. În seara când a fost reținut, Omelicenco avea leziuni și i-a comunicat avocatei că ar fi fost bătut de polițiști în momentul reținerii. Pe acest fapt, a fost depusă o plângere la Procuratura Bălți, dar nu a primit niciun răspuns până în acest moment.

Am sunat la IP Fălești și am aflat că Pavel Omelicenco a fost deținut în izolatorul lor până pe 3 mai, ulterior ar fi fost dus înapoi la Bălți. Sergiu Chetrari de la unitatea de gardă a menționat că în registru nu scrie dacă s-ar fi solicitat vreodată ambulanța pentru acest cetățean.

Am încercat să aflăm de la procurorul Stanislav Monastârschi ce acțiuni au fost întreprinse în baza plângerii depusă de avocata lui Omelicenco, dar acesta ne-a comunicat că nu el se ocupă de acest caz, chiar dacă inițial el a mers în vizită locul unde era deținut acesta. Materialul a ajuns la procurorul Eduard Fiștic. Acesta spune că l-a vizitat chiar ieri pe Omelicenco și că a dispus efectuarea unei expertize medic-o legale, dar nu știe rezultatele. Procurorul n-a putut să ne spună ce acțiuni a întreprins Procuratura din data de 2 mai, de când au primit plângerea pe faptul torturii.

Inga Furtună, procuroră în secția combaterea torturii din cadrul Procuraturii Generale, ne-a comunicat că au primit și ei, la data de 18 mai o plângere de la un cetățean și că pe acest fapt a fost demarată o procedură de verificare a faptelor.