VIDEO/ Instanța a prelungit mandatul de arest pe numele lui Gheorghe Petic

Judecătoria Bălți a prelungit cu încă 20 de zile mandatul de arest preventiv pe numele lui Gheorghe Petic, care este bănuit de viol. Liderul Partidului PPDA de la Ungheni pledează nevinovat și susține că totul este o comandă politică

Avocata lui Petic a declarat că va contesta decizia la Curtea de Apel Bălți, precizând că încheierea instanței este ilegală.

„După decizia Curții de Apel vom apela la organele internaționale. Vom depune cerere la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Nu pot să înțeleg cum instanța poate să decidă plasarea persoanei în arest în cazul în care la materialele cauzei nu au fost anexate ordonanța de pornire a urmăririi penale și ordonanța prin care a fost stabilit termenul de cercetare a cauzei”, a menționat avocata Angela Istratii.

În timpul ședinței de la Judecătoria Bălți, lui Gheorghe Petic i s-a făcut rău, așa că a fost necesară intervenția medicilor care au constat înrăutățirea stării de sănătate a acestuia pe fundalul unei crize de stres.

Ghoerghe Petic a fost reținut pe 12 octombrie, fiind bănuit de viol. Liderul Partidului PPDA de la Ungheni neagă însă acuzațiile și susține că este victima unei înscenări politice. Gheorghe Petic s-a remarcat în ultimele luni prin mai multe acuzații aduse factorilor de decizie din cadrul Poliției de Frontieră.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *