Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ IGP publică discuții dintre…

VIDEO IGP publică discuții dintre persoanele vizate în dosarul privind pregătirea dezordinilor în masă: „Mâine să aduci 90 de oameni, fix ca duminica trecută”

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP) au publicat vineri, 4 noiembrie, o înregistrare video cu mai multe discuții dintre persoanele vizate într-o cauză penală cu privire la pregătirea dezordinilor în masă.

Una dintre persoanele vizate în dosar este Mihai Pârgaru, achitat în dosarul crimei de la Atrium.

Atenție! Limbaj licențios!

„- M-a sunat Pașa.

-Aha.

– Mi-a spus că pe mâine să tu să aduci 90 de oameni, fix ca duminica trecută. Cu tot cu coridorul, cu tot cu *** asta. Tu deja știi ce a fost duminica trecută.

-Aha.

-La ora 14:00 tot de acolo de unde am pornit duminica trecută (…)”.

Vineri, 4 noiembrie, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii de investigație din cadrul Poliției, le-au atribuit statut de bănuit la opt persoane și au ridicat 380 000 lei și alte probe, în urma perchezițiilor matinale efectuate în Bălți, Chișinău, Drochia și Ungheni, într-un dosar privind pregătirea dezordinilor în masă.

Cele opt persoane bănuite, dintre care două femei, au vârstele cuprinse între 23 și 41 ani și sunt domiciliate în municipiile Bălți, Chișinău și raioanele Drochia și Ungheni. Potrivit Procuraturii Generale (PG), acestea sunt cercetate pentru faptul că, contrar Legii cu privire la întruniri, ar fi întreprins acțiuni de pregătire a dezordinilor în masă, care vizau inclusiv transportarea din diferite regiuni ale țării în Chișinău, a mai multor persoane, în special tineri cu o constituție atletică a corpului, printre care și anterior condamnați, instigați să comită noi infracțiuni și ilegalități: „În principal, aceștia ar fi fost cooptați în vederea opunerii rezistenței violente față de oamenii legii care asigură ordinea publică, la manifestațiile preconizate în perioada imediat următoare”.

„Mai mult, printre bănuiți se regăsesc și persoane care aveau și rolul de identificare a angajaților din poliție, care asigurau ordinea publică la proteste, pentru ca să-i intimideze și discrediteze. În ceea ce privește alte roluri în cadrul grupului criminal organizat, acestea țineau de racolarea persoanelor care să participe la destabilizări”, mai anunță PG.

Oamenii legii continuă investigațiile, inclusiv în vederea stabilirii altor persoane în cadrul grupului criminal organizat cercetat. Potrivit legii, infracțiunea investigată se pedepsește cu închisoarea pentru un termen de la 4 la 8 ani închisoare.

Vicepreședinta Partidului „Șor” Marina Tauber, vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii”, a anunțat, vineri, că la domiciliul președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcanu, care este membru de partid, au avut loc descinderi. Potrivit unor surse ale Ziarului de Gardă, descinderile au avut loc într-o cauză penală care vizează pregătirea dezordinilor în masă.

Opt bănuiți și 380 000 lei ridicați, urmare a perchezițiilor matinale în Bălți, Chișinău, Drochia și Ungheni, într-un dosar privind pregătirea dezordinilor în masă. Detalii de la PG