Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Ex-deputații Violeta Ivanov, Vladimir…

VIDEO Ex-deputații Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și Anatolie Zagorodnîi, cercetați pentru îmbogățire ilicită, plasați în arest în izolator

Sursa foto captură video rlive.md

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis vineri, 4 februarie, demersurile înaintate de procurorii anticorupție privind aplicarea măsurii preventive în privința a trei foști deputați – Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Anatolie Zagorodnîi, din cei 13 cercetați pentru îmbogățire ilicită.

UPDATE 16:10 Astfel, Violeta Ivanov a fost plasată în arest preventiv pentru 20 de zile, Zagorodnîi – 30 de zile și Vitiuc – 30 de zile. Magistrații urmează să anunțe ce decizia adoptată în privința lui Reșetnicov și Sîrbu.

Sursa video: rlive.md

Potrivit Procuraturii Anticorupție, până acum au fost recunoscuți și audiați în calitate de bănuiți pentru săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită 6 ex-deputați din Parlamentul Republicii Moldova, urmând a fi audiați încă 2 ex-deputați. În procesul de audiere în calitate de bănuiți și respectiv învinuiți, aceștia au dat declarații, însă nici unul dintre ei nu recunoaște vinovăția în săvârșirea infracțiunii incriminate.

Publicitate
Publicitate

La 2 februarie, procurorii anticorupție au efectuat mai multe percheziții la 13 ex-deputați, vizați în cadrul unor cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.

Cinci foști deputați comuniști, Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc, Anatolie Zagorodnîi și Serghei Sîrbudin cei 13 cercetați pentru îmbogățire ilicită au fost reținuți pentru 72 de ore în urma perchezițiilor efectuate de către procurorii anticorupție la domiciliile lor.

Potrivit surselor ZdG patru ex-deputați Ivanov, Reșetnicov, Vitiuc și Zagorodnîi sunt bănuiți că au negociat tranziția colegilor lor de la Partidul Comuniștilor din R. Moldova la Partidul Democrat.

Fostul deputat Sergiu Sîrbu, reținut în dosarul celor 13 deputați transfugi, ar fi bănuit și de faptul că a divulgat date cu privire la acțiunile de urmărire penală pe care urmează să le întreprindă procurorii anticorupție.

Potrivit surselor ZdG, Sîrbu a fost reținut după ce procurorii anticorupție au găsit în timpul perchezițiilor desfășurate la domiciliul fostului deputat comunist Artur Reșetnicov, reținut și el astăzi în acest dosar, un schimb de mesaje dintre Sîrbu și Reșetnicov. Discuția dintre cei doi a avut loc marți, 1 februarie. În discuție, Sergiu Sîrbu îl informa pe Artur Reșetnicov despre faptul că procurorii urmează să descindă la domiciliul lui, dar și a altor foști colegi de partid, lucru care s-a și întâmplat astăzi, 2 februarie, a doua zi după discuția dintre cei doi.

DETALII AVEM AICI: Cine sunt cei 13 foști deputați cercetați pentru îmbogățire ilicită și la domiciliile cărora au descins procurorii în această dimineață

Publicitate
Publicitate