VIDEO/ Avocatul lui Andrei Tranga: „Se urmărește preluarea afacerii”

„Dacă toate procedeele ce țin de procedura penală se mișcă cam în felul următor, de la probe spre individ, în cazul Tranga s-a procedat exact invers. Persoana a fost reținută pentru a fi dobândite probe”. Declarația a făcută de Ion Dron, avocatul omului de afaceri.

„Eu mă abțin deocamdată să fac declarații dure, fiindcă lucrăm pe câteva piste. Foarte frecvent sunt arestați oameni de afaceri și după aceste aresturi ei rămân fără afaceri. Cred că în cazul nostru nu trebuie să părăsim această pistă, care este versiunea principală a apărării”, a declarat avocatul lui Andrei Tranga.


Potrivit avocatului, Andrei Tranga a fost reținut la doar 16 ore de la denunț, fără a exista probe privind vinovăția acestuia. Ion Dron a mai precizat că proprietarul „Andy’s Pizza” se declară nevinovat și susține că nu a luat parte la niciun fel de tranzacție a banilor, așa cum declară procurorii.

„Tranga nu a participat la nicio tranșă de transmitere a banilor. Există versiunea că este o victimă colaterală. Versiunea noastră principală este că se urmărește preluarea afacerii”, susține Ion Dron.

Astăzi, 14 mai, magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au respins recursul depus de avocații lui Andrei Tranga, proprietarul rețelei de restaurante „La Plăcinte” și „Andy’s Pizza”, prin care aceștia contestau decizia de plasare în arest preventiv a omului de afaceri.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *