Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Ar fi cerut arvune…

VIDEO Ar fi cerut arvune de circa 1,5 milioane de lei după ce au promis apartamente mai ieftine în capitală. Doi bărbați și două femei – cercetați penal

Sursa: procuratura.md

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunță vineri, 15 septembrie, cercetarea a patru persoane, într-o schemă de vânzare a două apartamente din Chișinău, pentru care au primit ilegal arvune de circa 1,5 milioane de lei, de la trei cumpărători, în aprilie-septembrie 2023.

Liderul schemei ar fi un fost deținut, care-și ispășise pedeapsa pentru mai multe infracțiuni, inclusiv pentru scheme de înșelare a persoanelor. Recent, acesta a fost eliberat din Penitenciarul nr. 9 Pruncul, timp de două săptămâni, înainte să fie reținut și plasat în Penitenciarul nr.13 Chișinău, în acest dosar penal. Acesta l-ar fi contactat pe un amic mai vechi de la libertate, care a pus pe roate schema, după care au implicat și două femei în schemă, conform PCCOCS.

Mai exact, o femeie ar fi fost contactată  în luna mai de către un proprietar de apartament din sectorul Botanica al capitalei, dintr-o casă nouă, cu suprafața de aproape 100 m/2. Ulterior, amicul deținutului și femeia care comunica cu proprietarul apartamentului ar fi convins un potențial cumpărător, pe care l-au ademenit cu un preț puțin mai redus decât cel de piață. Apoi, aceștia l-ar fi înșelat precum că dacă nu le achită o arvună de 30 000 de euro, l-ar putea vinde altor cumpărători „din lunga listă de așteptare”.  

Ulterior, aceeași schemă ar fi fost aplicată și față de alte două victime, dintre care uneia i-ar fi propus un alt apartament (dintr-o altă casă nouă din vecinătatea apropiată), de la care au luat arvune de zeci de mii de euro, totalizate la aproximativ 1 500 000 de lei. 

La solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate (PCCOCS), în privința fostului deținut și amicului său a fost aplicat arestul pentru 30 de zile, prin încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Acum, cele două femei au fost invitate de oamenii legii pentru prezentarea bănuielii de implicare în această escrocherie. 

PCCOCS menționează că investigațiile continuă, timp în care cei patru beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.