Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Afacere cu droguri, deconspirată…

VIDEO Afacere cu droguri, deconspirată de oamenii legii. Au fost ridicate droguri în valoare de aproape 500 de mii de lei

Polițiștii și procurorii din Cahul au destructurat un grup infracțional specializat în comercializarea substanțelor narcotice în proporții mari. Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), suspecții sunt trei bărbați de 41, 50 și 67 de ani, originari din raionul Cahul. În scopul probării acțiunilor ilegale ale suspecților au fost efectuate cinci percheziții la domiciliile acestora.

„Polițiștii au depistat și ridicat aproximativ 2 kg de marijuana, obiecte special adoptate pentru mărunțirea masei vegetale, un aparat artizanal din sticlă din polimer preconizat pentru consumul substanțelor narcotice, un cântar electronic de scară mică, o armă de foc de model necunoscut, precum și mai multe borcane din sticlă și pachete de tip zip-lock în care suspecții păstrau substanțele narcotice”, anunță IGP.

Valoarea estimativă a drogurilor ridicate constituie 490 000 lei. Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală, unul dintre suspecți a fost reținut pe un termen de 72 de ore, iar ulterior i-a fost aplicată măsura preventivă de arest pe un termen de 30 zile de către Judecătoria Cahul. Ceilalți doi suspecți sunt cercetați în stare de libertate.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora în scop de înstrăinare, anunță oamenii legii. Conform legii penale, bărbații riscă închisoare de la 3 la 7 ani.