Principală  —  IMPORTANTE   —   Viceguvernatorul BNM, Ion Sturzu, în…

Viceguvernatorul BNM, Ion Sturzu, în arest la domiciliu. Curtea de Apel Chișinău a schimbat măsura preventivă

Viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Ion Sturzu, a fost plasat în arest la domiciliu. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru. 

Schimbarea măsurii preventive a avut loc astăzi, 20 martie, de magistrații Curții de Apel Chișinău care au admis cererea avocaților lui Ion Sturzu.

Viceguvernatorul BNM a fost plasat în arest pentru 30 de zile la data de 11 martie curent în urma unei decizii a Judecătoriei Chișinău. Sturzu a fost reținut duminică, 8 martie, atunci când a revenit în Republica Moldova, el fiind învinuit de participare la escrocherie și spălare de bani în dosarul fraudei bancare.

Ex-guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu, și șeful de direcție Ion Ropot au fost plasați în arest pentru 30 de zile. În același timp, viceguvernatorul Aureliu Cincilei și fosta viceguvernatoare Emma Tăbârță sunt cercetați în stare libertate.

Toți au fost arestați în urma acțiunilor de urmărire penală efectuate de Procuratura anticorupție joi, 5 martie, la sediul BNM în dosarul privind furtul miliardului.