Principală  —  IMPORTANTE   —   Veronica Dragalin își va începe…

Veronica Dragalin își va începe activitatea în calitate de procuroră-șefă a PA începând cu data de 1 august 2022. Ordinul, semnat de procurorul general interimar

Veronica Dragalin, câștigătoarea concursului pentru funcția de procuroră-șefă a Procuraturii Anticorupție (PA), își va începe activitatea în funcția respectivă începând cu data de 01 august 2022. Un Ordin în acest sens a fost semnat de procurorului general interimar, Dumitru Robu, pe 15 iunie 2022.

Potrivit procurorei Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare din cadrul Procuraturii Generale, „Veronica Dragalin a înaintat o cerere prin care a solicitat numirea sa în funcție începând cu data de 01.08.2022, ținând cont de faptul ca dumneaei urmează sa își termine anumite activități ce țin de funcția deținută la moment”.

Marți, 7 iunie, Veronica Dragalin a trecut etapa de preselecție în cadrul concursului pentru funcția de procuror-șef al PA. O decizie în acest sens a fost adoptată de membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Veronica Dragalin a obținut cel mai mare punctaj la proba interviului – 72,15 puncte.

Veronica Dragalin este fiica Elenei Dragalin, fondatoarea organizației Moldova AID, precum și a organizației Moldovan-American Convention. Familia Dragalin este stabilită în SUA. Potrivit datelor publicate pe site-ul Universității din California de Sud, Veronica Dragalin este procuroră adjunctă a Statelor Unite ale Americii în secția de corupție publică și drepturi civile din biroul procurorului american din districtul central al Californiei.

Conform CV-ului său, în 2019, Veronica Dragalin a obținut Premiul „Cazul Anului” din partea Biroului Alcool, Tutun, Arme și Explozibili (ATF). În anul 2020, ea a obținut Premiul Directorului FBI.

CSP a DECIS: Veronica Dragalin, procuroră care gestionează dosare de corupție în SUA, desemnată câștigătoarea concursului pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție – DOC