Principală  —  IMPORTANTE   —   Un șofer care ar fi…

Un șofer care ar fi condus în stare de ebrietate alcoolică, achitat. Procuratura raionului Ocnița a contestat cu apel sentința

Sursa foto: PG

Procuratura raionului Ocnița anunță că a contestat cu apel o sentință de achitare într-o cauză penală intentată pe comiterea infracțiunii „conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanțe”.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale (PG), pe 3 aprilie 2022, în jurul orei 01:20, pe un traseu din satul Vălcineț, raionul Ocnița, de către angajații poliției a fost stopat un automobil, condus de inculpat, pentru verificarea actelor.

În urma convorbirii cu conducătorul autovehiculului, acesta a fost suspectat de consumul alcoolului, fiind testat cu aparatul „Drager”, iar rezultatul testului a indicat o concentrație a alcoolului în vaporii de aer expirați de 0.51 mg/1.

„Pe fapt a fost pornită o urmărire penală, care a fost exercitată de Inspectoratul de Poliție Ocnița sub conducerea Procuraturii raionului Ocnița.

În rezultatul examinării cauzei în instanța de judecată, prin sentința Judecătoriei Edineț, sediul Ocnița din 22 mai 2023, inculpatul a fost achitat de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 2641 alin. (1) din Codul penal al Republicii Moldova, pe motiv că nu s-a constatat existența faptei infracțiunii”, se spune în comunicat.

Pe 7 noiembrie 2023, a fost pronunțată o decizie de către Colegiul penal al Curții de Apel Bălți care a admis recursul procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Ocnița. Astfel, s-a casat sentința anterioară și cauza penală în privința inculpatului a fost remisă pentru rejudecare în instanța de fond.