Un nou dosar pe numele lui Gheorghe Petic. De ce este învinuit

După ce a fost condamnat pentru viol de prima instanță, mâine, 28 martie, va avea loc o nouă ședință judecată într-un alt dosar în care este vizat liderul Platformei DA de la Ungheni. De această dată Petic este cercetat pentru huliganism.

Potrivit avocatei lui Petic, Angela Istrate, dosarul a fost deschis recent, în baza unui fapt care ar fi avut loc în 2003.

Anterior și Gheorghe Petic a anunțat că este vizat într-un dosar în care i se aduc acuzațiii absurde: „Au găsit persoane dubioase, care nici nu-și aduc aminte clar cum s-au petrecut evenimentele de atunci. Doar prin auzite dau declarații false. O acuzație absurdă lipsită de careva probe, bazată doar pe declarațiile unor persoane dubioase, care nici nu sunt siguri în ce an a avut loc incidentul și cum a avut loc. În lipsa unor probe concludente mi se aduce învinuirea comiterii unui act de huliganism din 2004, când de fapt a fost în 2003. Dar, deoarece s-a terminat termenul de prescripție, au hotărât să schimbe și să deschidă dosarul pe 2004”.

Potrivit ordonanței, în toamna anului 2004, Petic aflându-se în barul „Svetlana” din localitatea Cairaclia, Taraclia, deținând asupra sa o armă asemănătoare cu automatul „Kalașnikov”, manifestând un comportament agresiv și încălcând grosolan ordinea publică, din intenții huliganice, a îndreptat arma în regiunea capului unei persoane, amenințând-o cu moartea și răfuiala fizică. Ulterior, acesta a ieșit afară și a efectuat o împușcătură în roata din fața a automobilului victimei, amenințându-l în continuare cu aplicarea violenței.

Astfel, prin acțiunile sale intenționate, Petic Gheorghe a comis infracțiunea prevăzută de art. 287 alin (3) din Codul penal – Huliganismul agravant, săvârșit cu aplicarea armei pentru vătămarea integrității corporale sau sănătății”, se menționează în ordonanță.

La 20 martie, prin sentința Judecătoriei Orhei, Petic a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii de viol și condamnat la 3 ani și 6 luni închisoare, în penitenciar de tip închis.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Dosarul a fost deschis recent, în baza unui fapt, care ar fi avut loc în 2003? Adică după 16 ani? Recent pe Prime-ul uzurpatorului Talpa Iadului Iadului de Moldova Plahotniuk s-a vorbit despre cazul cela, când o moache (pare-mi-se Aliona Gîncu-Brumă) și nănașul acesteia (pare-mi-se Tudor Hâncu) cu care erau amanți, ambii de la Colonița l-au otrăvit pe Sergiu Brumă (soțul) și și-au recunoscut vina, dar au fost eliberați în sala de judecastă, findcă s-au prescris faptele după 15 ani. Sau după 15 ani se prescriu faptele numai pentru amicii Talpei Iadului de Moldova Plahotniuk, iar Gheorghe Petic nu face parte din aceștea?
    .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *