Principală  —  IMPORTANTE   —   Un membru al Consiliului Superior…

Un membru al Consiliului Superior al Procurorilor, numit șef interimar la Procuratura Anticorupție

Sursa: ZDG

Procuratura Anticorupție (PA) are o nouă conducere interimară. Potrivit reprezentanților Procuraturii Generale, membrul Consiliului Superior al Procuraturii (CSP) Adrian Bordianu a fost numit în funcția de șef interimar al PA în urma unui ordin semnat de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

Bordian vine să-l înlocuiască pe Serghei Gavajuc, care din decembrie 2019 a fost delegat pentru exercitarea interimatului funcției de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție (PA).

„Printr-un ordin emis de Procurorul General, începând de astăzi, interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție va fi exercitat de Adrian Bordianu, căruia i-a fost sistată detașarea în cadrul Consiliului Superior al Procurorilor. În această dimineața, Procurorul General, Alexandr Stoianoglo l-a prezentat colectivului Procuraturii Anticorupție pe noul șef-interimar al subdiviziunii specializate”, menționează reprezentanții PG.

Tot responsabilii din cadrul PG susțin că Sergiu Gavajuc, care din 10 decembrie 2019 a deținut interimatul funcției de șef al Procuraturii Anticorupție, a fost reîncadrat în vechea postură de șef-adjunct interimar al Serviciului Nord al Procuraturii Anticorupție.

„Remanierile survin ca urmare a situației obiective, inclusiv cu caracter personal, precum și necesității de asigurare în continuare a funcționalității respectivei structuri specializate”, afirmă reprezentanții PG.

Adrian Bordianu

În iulie 2016, Adrian Bordianu a fost numit în funcția de procuror al raionului Criuleni pentru un mandat de 5 ani, ulterior preluând și șefia acestei procuraturi.

În noiembrie 2017, Bordianu a fost ales de către Adunarea Generală a Procurorilor (AGP), alături de alți patru candidați, membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), pentru un mandat de 4 ani.

Serghei Gavajuc, cel care a fost înlocuit cu Bordianu, a exercitat anterior funcția de adjunct interimar al procurorului-șef al PA, șef al Oficiului Nord și a deținut interimatul funcției de șef al PA, după ce Viorel Morari a fost suspendat din această funcție inițiat în legătură cu efectuarea unui control special în cadrul instituției.