Un membru al Consiliului Superior al Magistraturii și-a dat demisia

Alexandru Gheorghieș și-a depus mandatul de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței CSM de astăzi, 16 octombrie, la nici un an de la numirea sa în funcție.

„Mi-am realizat dreptul de a-mi înceta mandatul din proprie inițiativă și m-am folosit de acest drept. Voi reveni în funcția de judecător și președinte la Curtea de Apel Bălți. Îmi voi duce mandatul până la sfârșit și mai departe vedem …”, a declarat Alexandru Gheorghieș.Contactat telefonic, Gheorghieș a declarat că și-a depus mandatul fără vreun motiv anume.

Fotoliul lui Gheorghieș va fi ocupat de membrul supleant Anatolie Pahopol, judecător la Curtea de Apel Chișinău.

DATE BIOGRAFICE
Prin Decretul Preşedintelui R. Moldova nr.102-VII din 01 iunie 2012, Alexandru Gheorghiel a fost numit în funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Bălţi, pe un termen de patru ani
Anul naşterii: 1964
Studii: 1987 – 1993 – Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova
Activitatea juridică:
1990 – 1992 – consultant juridic în colhozul „Gagarin”
1992 – 1995 – inspector vamal, Vama Costeşti
1996 – 1999 – ajutorul procurorului, Procuratura r. Glodeni
1999 – 2002 – primarul satului Fundurii Vechi, judeţul Bălţi
2002 – judecător la Judecătoria Glodeni, pe un termen de 5 ani
2006 – preşedinte al Judecătoriei Glodeni, pe un termen de 4 ani
2007 – numit în funcţia de judecător până la atingerea plafonului de vârstă
2012 – numit, prin transfer, în funcţia de judecător la Curtea de Apel Bălţi


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *