Principală  —  IMPORTANTE   —   Un bărbat, condamnat la 5…

Un bărbat, condamnat la 5 ani de închisoare pentru comiterea a cinci episoade de escrocherie. Detalii de la PG

Sursa foto: PG

Un bărbat în vârstă de 37 ani a fost condamnat la închisoare pe un termen de 5 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a exercita activitatea legată de gestionarea mijloacelor materiale pe un termen de 2 ani, pentru comiterea a cinci episoade de escrocherie. Sentința a fost pronunțată de Judecători Chișinău, sediu Buiucani, anunță luni, 26 decembrie, Procuratura Generală (PG).

În privința bărbatului a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv.

Inculpatul a fost învinuit de către procurori că, în perioada anilor 2012 – 2019, prin înșelăciune și abuz de încredere, a indus în eroare părțile vătămate, spunându-le că procură la comandă și importă automobile din străinătate în R. Moldova, determinându-i să-i transmită sume bănești în calitate de avans, după care banii dobândiți îi însușea în scopuri personale, fără intenția de a-și executa angajamentul.

Conform PG, suma prejudiciilor cauzate părților vătămate a constituit în total 16 100 de euro.

„La pronunțarea sentinței de condamnare, instanța de judecată a dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul părților vătămate a prejudiciului material cauzat în mărime de 16 100 euro. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău”, anunță reprezentanții Procuraturii.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.