Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un avocat a fost reținut…

Un avocat a fost reținut în flagrant. Acesta ar fi pretins 5500 de euro pentru influențarea unor decizii de judecată

Sursa foto: CNA.MD

Un avocat din orașul Bălți a fost reținut în flagrant de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii din Procuratura mun. Bălți într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi cerut de la o femeie 100 000 de lei și a primit 70 000 de lei în schimbul influențării unor magistrați din Chișinău care aveau la examinare un dosar penal pornit pe numele soțului denunțătoarei, se arată într-un comunicat vineri, 22 martie.

Potrivit probelor administrate, „bănuitul ar fi susținut că îi poate determina pe judecători să recalifice cauza penală, inițiată pe numele soțului denunțătoarei pentru furt, stabilindu-i o pedeapsă mai blândă.  De asemenea, acesta i-ar fi promis denunțătoarei că îi va convinge pe judecători să amâne luarea sub strajă a condamnatului până la pronunțarea unei decizii definitive pe dosar”.

Vineri, 22 martie, sub controlul ofițerilor CNA a fost documentat momentul transmiterii sumei de 70 000 de lei, iar avocatul a fost reținut în flagrant, fiind plasat în izolator pentru 72 de ore.

La moment au loc acțiuni de urmărire penală care nu suferă amânare, sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Bălți. Precizăm că avocatul a fost reținut în anul 2022 de CNA într-un dosar de trafic de influență. Cauza penală de învinuire a acestuia pentru pretinderea a 5500 de euro pentru influențarea unor decizii de judecată a fost transmisă în instanță.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.