Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un automobil de model BMW,…

Un automobil de model BMW, sechestrat într-un dosar de escrocherie și spălare de bani, a fost ridicat de CNA

Sursa: CNA

Un BMW X5 a intrat în custodia Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), după ce a fost sechestrat într-un dosar de escrocherie și spălare de bani. La momentul indisponibilizării, automobilul a fost anunțat în căutare, iar recent Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) a depistat mașina pe un traseu din țară, conform unui comunicat de presă emis de CNA.

Acțiunea a avut loc în baza delegației Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) în gestiunea căreia se află cauza penală pornită pe fapte de spălare de bani și escrocherie.

Anterior, în cadrul investigațiilor financiare paralele desfășurate în cauza penală, ARBI a dispus aplicarea sechestrului pe 10 mijloace de transport și un bun imobil, aflat în România, în valoare totală de circa 6,5 milioane de lei. 

În prezent, ARBI are în administrare 52 de mijloace de transport sechestrate, valoarea cărora este estimată la circa 20 de milioane de lei. 

Recent, Agenția a vândut anticipat 3 automobile în valoare de aproximativ 1 milion de lei.