Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ! Un fost procuror…

ULTIMA ORĂ! Un fost procuror anticorupție a fost reținut

Surse ale Ziarului de Gardă ne-au comunicat că fostul procuror anticorupție, Roman Statnîi, a fost reținut. Roman Statnîi a demisionat din funcție în februarie curent și a gestionat în ultimele luni dosarul penal în care este vizat fostul judecător Oleg Sternioală, anchetat pentru spălare de bani.

Contactată pentru o reacție, procurora Maria Vieru ne-a comunicat că nu poate oferi detalii, deoarece acțiunile de urmărire penală în care este vizat inclusiv fostul procuror sunt încă în derulare: „Despre rezultatele acțiunilor de urmărire penală vom informa până la sfârșitul acestei zile”.

Procurorul Roman Stanîi a demisionat din sistem în februarie 2020. Contactat atunci pentru a afla care este motivul pentru care a decis să demisioneze, Roman Statnîi a declarat scurt: „Nu comentez”.

ZdG a scris anterior că Roman Statnîi este obișnuit cu donații generoase. Acesta susținea că, în 2018, a primit o donație în valoare de 40 de mii de lei de la mama sa, Iulia Statnîi, alți 60 de mii de lei de la tatăl său, Petru Statnîi, și alți 50 de mii de lei de la fratele său, Igor Statnîi. Și ceilalți membri ai familiei procurorului ar fi primit donații anul trecut: 230 de mii de lei de la mama soției, Elena Bordianu și 100 de mii de lei de la tatăl ei, Ilie Postanciuc. Câte 30 de mii de lei ar fi primit de la Roman Statnîi, iar alți 30 de mii de lei de la tatăl acestuia.

În total, familia Statnîi a raportat donații în valoare de 540 de mii de lei pe parcursul anului 2018. Donațiile primite de acesta depășeau de două ori veniturile sale din salariul de procuror.