Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Deputatul transfug Alexandr…

ULTIMA ORĂ Deputatul transfug Alexandr Nesterovschi a fost transferat în arest la domiciliu

Sursa: Captură foto Alexandr Nesterovschi/ Facebook

Alexandr Nesterovschi, deputatul transfug cercetat în dosarul ce vizează finanțarea ilegală a partidelor politice, a fost transferat din arest preventiv în arest la domiciliu. Decizia a fost luată vineri, 17 noiembrie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Demersul procurorilor privind prelungirea arestului preventiv cu încă 30 de zile a fost respinsă de instanță.

Pe 21 septembrie 2023, Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității parlamentare a deputaților Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi în vederea reținerii, arestării, perchiziționării și trimiterii în judecată a unor cauze penale. Proiectele de hotărâre care prevăd acest lucru au fost votate, după ce Parlamentul a recepționat cinci cereri de ridicare a imunității deputatului semnate de procurorul general interimar, Ion Munteanu. 

Conform Parlamentului, două dintre cererile recepționate se referă la încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a două cauze penale în privința deputatei Irina Lozovan, pe faptul săvârșirii mai multor acțiuni prevăzute în Codul Penal: acceptare cu bună știință a finanțării partidului politic din partea unui „grup criminal organizat”; spălarea banilor săvârșită de un „grup criminal organizat” în proporții deosebit de mari.

Pe 1 noiembrie 2023, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au respins cererea avocaților lui Alexandr Nesterovski de a schimba măsura de arest pentru ca acesta să-și poată exercita dreptul la vot în cadrul alegerilor locale generale.