Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Deputata Partidului „Șor”…

ULTIMA ORĂ Deputata Partidului „Șor” Marina Tauber, plasată în arest la domiciliu pentru 20 de zile

Captură de ecran

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis marți, 2 mai, plasarea în arest la domiciliu pentru 20 de zile a deputatei Partidului „Șor” Marina Tauber, reținută pe 1 mai la Aeroportul Internațional Chișinău în drum spre Tel Aviv, Israel.

„Se admite parțial demersul procurorului. Se înlocuiește liberarea provizorie sub control judiciar cu măsura preventivă arestarea la domiciliu pe un termen de 20 de zile în privința învinuitei, începând cu data și ora reținerii 1 mai 2023 ora 09:40 până la 21 mai 2023 ora 09:40. Se eliberează imediat din arest preventiv învinuita Tauber dacă nu este arestată pe alte cauze penale”, a hotărât instanța.

În timp ce instanța a examinat demersul procurorilor, un grup de susținători ai Marinei Tauber a protestat în fața instanței.

Luni dimineață, 1 mai, Procuratura Anticorupție (PA) anunța despre reținerea deputatei Partidului „Șor” la Aeroportul Internațional Chișinău în drum spre Tel Aviv, Israel prin Istanbul, Turcia. Potrivit PA, la baza reținerii a stat ordonanța procurorului din Procuratura Anticorupție, emisă tot luni, 1 mai, pe motiv că Tauber „a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate” în privința acesteia. Astfel, Judecătoria Ciocana urmează să examineze demersul procurorilor pentru înlocuirea măsurii cu arest preventiv.

„Astăzi dimineața, Marina Tauber a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău în rută spre Tel Aviv, Israel prin Istanbul, Turcia. La baza reținerii a stat ordonanța procurorului din Procuratura Anticorupție, emisă tot astăzi, pe motiv că învinuita a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința ei (conform art. 170 Codul de procedură penală).

Pe 28 aprilie 2023, Procuratura Anticorupție a depus un demers la judecătorul de instrucție să fie înlocuită măsura preventivă liberarea provizorie sub control judiciar cu arest preventiv pe motiv că Tauber a încălcat condițiile măsurii preventive.

Tot vineri, 28 aprilie, avocatul învinuitei a primit o copie a demersului. Pe 29 aprilie 2023, Tauber a solicitat să fie amânată ședința de judecată ca să poată călători în Israel. Considerând că învinuita deja a încălcat de mai multe ori condițiile impuse de judecători, procurorii au considerat necesar să fie reținută învinuita la aeroport pentru că exista un risc considerabil că învinuita se va eschiva de la organul de urmărire penală”, a anunțat PA.

Înainte de anunțul PA, Tauber a declarat, într-un live pe Facebook de la aeroport, că urma să plece „în străinătate” pentru o „vizită medicală”.