Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Stamate, după ce Guvernul a…

Stamate, după ce Guvernul a aprobat un nou proiect de modificare a Legii cu privire la CSM: „PR ieftin”

În contextul în care ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a recunoscut că proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), aprobat astăzi, este „o continuare a ideii incluse în proiectul de lege promovat de Guvernul Sandu”, predecesoarea acestuia, Olesea Stamate, se întreabă de ce nu a fost aprobat în Parlament.

Fosta șefă de la Justiție a precizat că proiectul aprobat astăzi nu a fost supus consultărilor publice, dar în nota informativă este introdus „textul identic din legea noastră”.

„De ce aceste modificări nu puteau fi introduse între prima și a doua lectură, în proiectul existent la Parlament? Doar exact pentru asta sunt dezbaterile parlamentare și au suficienți deputați să vină cu amendamentele dorite”, mai adaugă ea, care spune că a fost propus un nou proiect pentru ca Nagacevschi să culeagă lauri și că „circul ăsta nu e altceva decât un PR ieftin”.

Totodată, referitor la declarația ministrului Justiției privind deblocarea CSM, ea i-a sugerat să meargă la ședințe.

Nagacevschi a spus că era mai amplu de întocmit un alt proiect decât să introducă ajustări în cel propus de fostul Guvern. El a mai declarat după ședința Cabinetului de miniștri că proiectul fostului Executiv nu are suficient suport în Parlament.