Șeful de secție de la Institul Mamei și Copilului, reținut în dosarul Tomograf 2, s-a îmbolnăvit

Curtea de Apel Chișinău urma să se pronunțe astăzi, 9 august, în privința măsurii preventive aplicate șefului de secție de la Institutul Mamei și Copilului (IMC), reținut în dosarul „Tomograf 2”, asta după ce procurorii au contestat decizia primei instanțe de a-l plasa în arest la domiciliu.

Potrivit ofițerului de presă al Procuraturii Anticorupție, șeful secției de la IMC, Nicolae Doni, s-a îmbolnăvit, iar ședința a fost amânată pentru 13 august. Astfel, procurorii urmează să ceară arestarea preventivă a lui Doni cu deținerea sa în izolatorul CNA.

Purtătoarea de cuvânt a Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi anunță despre menținerea măsurii preventive de arestare pe un termen de 30 de zile în izolatorul CNA a unui alt medic, reținut în dosarul Tomograf 2.

În birourile de serviciu ale unor medici din Secția de radiologie și imagistică, dar și în safeul metalic depus la o bancă din Chișinău pe numele șefului secției, au fost găsite în total 1,5 milioane de lei. În caseta bancară au fost găsiţi peste 700 de mii de lei, circa 24 de mii de euro, 1000 de dolari, dar şi articole din aur.

Potrivit CNA, grupul de medici estorca bani de la pacienții care erau supuși investigațiilor fără programare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *