Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Șeful de secție de la…

Șeful de secție de la Institul Mamei și Copilului, reținut în dosarul Tomograf 2, s-a îmbolnăvit

Foto: jc.md

Curtea de Apel Chișinău urma să se pronunțe astăzi, 9 august, în privința măsurii preventive aplicate șefului de secție de la Institutul Mamei și Copilului (IMC), reținut în dosarul „Tomograf 2”, asta după ce procurorii au contestat decizia primei instanțe de a-l plasa în arest la domiciliu.

Potrivit ofițerului de presă al Procuraturii Anticorupție, șeful secției de la IMC, Nicolae Doni, s-a îmbolnăvit, iar ședința a fost amânată pentru 13 august. Astfel, procurorii urmează să ceară arestarea preventivă a lui Doni cu deținerea sa în izolatorul CNA.

Purtătoarea de cuvânt a Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi anunță despre menținerea măsurii preventive de arestare pe un termen de 30 de zile în izolatorul CNA a unui alt medic, reținut în dosarul Tomograf 2.

În birourile de serviciu ale unor medici din Secția de radiologie și imagistică, dar și în safeul metalic depus la o bancă din Chișinău pe numele șefului secției, au fost găsite în total 1,5 milioane de lei. În caseta bancară au fost găsiţi peste 700 de mii de lei, circa 24 de mii de euro, 1000 de dolari, dar şi articole din aur.

Potrivit CNA, grupul de medici estorca bani de la pacienții care erau supuși investigațiilor fără programare.