Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Șeful Biroului Migrație și Azil…

Șeful Biroului Migrație și Azil „Nord” și un inspector din cadrul instituției, reținuți de CNA pentru mită de 40 de mii de lei

Șeful Serviciului regional Nord al Biroului de Migrație și Azil și un inspector din cadrul instituției au fost reținuți joi, 23 aprilie, de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA). Potrivit CNA cei doi funcționari sunt cercetați penal pentru că ar fi pretins mită de 40 de mii de lei.

Potrivit responsabililor din cadrul Centrului Național Anticorupție, reținerea celor doi funcționari – șeful și un inspector din cadrul Serviciului regional Nord al Biroului de Migrație și Azil s-a desfășurat joi, în timp ce urmau să primească mita.

„Șeful Secţiei regionale „Nord” de combatere a şederii ilegale a străinilor a Biroului Migaraţie şi Azil al MAI şi un inspector al aceleiași Secţii au fost reţinuţi în flagrant, în urma primirii sumei de 40 000 de lei. Ambii sunt banuiți ca ar fi pretins 2000 de euro de la un cetățean străin pentru a nu documenta încălcările legislației cu privire la regimul străinilor”, ne-a comunicat ofițerul de presă al CNA.

Potrivit responsabililor de la CNA, ambele persoane sunt cercetate penal pentru corupere pasivă.