Ședința de judecată în dosarul Chirinciuc a fost iarăși amânată. Care este motivul

Ședința de judecată în dosarul Chirinciuc, în care magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, urmau să pronunțe astăzi sentința, a fost amânată. De data aceasta, pentru că fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor se află la spital, notează realitatea.md  Luni, 7 august urmează a fi stabilită o nouă dată pentru ședința de judecată.

Vineri, 4 august, după doar două şedinţe de judecată integrale, ar fi urmat ca judecătorul Sergiu Lazări de la Judecătoria Chişinău să pronunţe o sentinţă de condamnare în dosarul fostului ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, învinuit de trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Procuratura Anticorupţie a anunţat anterior că fostul oficial a semnat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei, urmând, astfel, să primească o pedeapsă mai blândă, asta deşi avocatul acestuia susţine că Iurie Chirinciuc pledează nevinovat.

Procuratura Anticorupţie a trimis în judecată cauza penală de învinuire a ex-ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, la sfârşit de iunie 2017, pentru două capete de acuzare: trafic de influenţă şi abuz de serviciu. În dosar au mai fost vizaţi doi oameni de afaceri, care au fost judecaţi pentru complicitate la trafic de influenţă, dar şi Veaceslav Teleman, directorul interimar al Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD). Ceva mai devreme, trei dintre figuranţii din acest dosar (Chirinciuc şi cei doi oameni de afaceri) au încheiat cu procurorul un acord de recunoaştere a vinovăţiei, anunţa Procuratura Anticorupţie. Legislaţia procesual-penală prevede că un acord de recunoaştere a vinovăţiei reprezintă o tranzacţie între procuror şi învinuitul care îşi recunoaşte vina în schimbul unei pedepse reduse. În privinţa directorului Administraţiei de Stat a Drumurilor, Veaceslav Teleman, reţinut în acelaşi dosar, a fost disjunsă o cauză penală separată, care se află la faza de investigare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *