Principală  —  IMPORTANTE   —   Ședința CSM de marți în…

Ședința CSM de marți în cadrul căreia urma să fie examinată cererea de demisie a unui ex-președinte al CSJ, contramandată. Anunțul Consiliului

Ședința Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) programată pentru marți, 6 iulie, nu va avea loc din lipsa de cvorum. Anunțul a fost făcut luni, 5 iulie de către reprezentanții CSM.

„În conformitate cu prevederile art. 15 din Legea nr. 947-XIII  din  19 iulie 1996, Consiliul Superior al Magisraturii ca organ colegial îşi exercită atribuţiile în plen fiind deliberativă cu participarea a cel puţin două treimi din membrii lui. În acest sens, Consiliul Superior al Magistraturii anunță că, ședința stabilită pentru data de 06 iulie 2021, se contramandează din lipsă de cvorum, iar informația cu privire la stabilirea ședinței ulterioare va fi comunicată suplimentar”, se menționează în nota emisă de CSM.

În cadrul ședinței marți, 6 iulie, membrii CSM urmau să examineze 25 de subiecte printre care și cererea de demisie depusă de către fostul președinte al CSJ, actual magistrat la Curtea de Apel Chișinău (CA), Ion Muruianu.

Potrivit CSM, magistratul Mihail Cojocaru de la Judecătoria Bălți a depus o cerere de pensionare, iar Svetlana Bîcu de la Judecătoria Hîncești și Anatolie Rusu de la Judecătoria Ungheni au depus cereri cu privire la suspendarea din funcția de judecător în legătură cu acordarea concediului suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului minor.