Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Reacția MAI, după ce deputata…

Reacția MAI, după ce deputata Marina Tauber a anunțat despre focarul de Covid-19 de la IP Orhei și a cerut audierea ministrului de Interne

Responsabilii din cadrul Ministerului de Interne confirmă că 22 de angajați din cadrul Inspectoratului de Poliție din Orhei au fost diagnosticați cu Covid-19 și vin cu o reacție la solicitarea deputatei Partidului Politic Șor, Marina Tauber, în legătură cu audierea în Parlament a ministrului de Interne, Pavel Voicu, pe marginea acestui subiect.

„Doamna Tauber probabil nu realizează ce s-ar întâmpla la Orhei sau în toată țara, dacă ar fi puse în carantină toate inspectoratele de Poliție. Poate asta ar fi în avantajul politicienilor, nu și al cetățenilor. Aste adevărat, la IP Orhei avem 22 cazuri de infectare cu coronavirus, dar au fost testați 164 de angajați. Respectiv, infectații sunt la tratament, cei care au fost în contact sunt în autoizolare, restul activează respectand toate masurile necesare”, menționează Alina Zbancă, șefa Direcției Relații Publice de la Ministerul Afacerilor Interne.

Tot aici, potrivit responsabililor din cadrul MAI, în total, „Ministerul are 256 de persoane infectat, din acest număr 140 s-au tratat, o persoană a decedat, iar 115 urmează tratament”.

Noi avem infectați în toate subdiviziunile MAI, asta nu înseamnă că trebuie să punem lacăt la ușă și să mergem acasă. Se iau în calcul toate recomandările și se stabilește regimul de lucru, cu respectarea măsurilor. Suntem responsabili de viața angajaților noștri mai mult decât orcine, iar conducerea MAI ține la control strict această situație, cu grijă pentru sănătatea oamenilor. În total, Ministerul are 256 de infectați, din acest număr 140 s-au tratat, o persoană a decedat, iar 115 urmează tratament”, a mai menționat Alina Zbancă.

Un focar de infecție cu Covid-19 a fost identificat în cadrul Inspectoratului de Poliție Orhei. Anunțul a fost făcut de către deputata Partidului Politic Șor, Marina Tauber, în plenul Parlamentului, care susține că cel puțin 20 de angajați din cadrul instituție sunt infectați cu noul coronavirus.

Potrivit deputatei, cel puțin 20 din cei circa 90 de angajați din cadrul IP Orhei s-au infectat cu Covid-19. Tot Tauber a declarat că odată cu îmbolnăvirea celor 20 de angajați, instituția nu a fost plasată în carantină și nu a fost luată nicio măsură în acest sens.

În acest context, deputații Partidului Politic Șor au solicitat audierea ministrului de Interne, Pavel Voicu. Propunerea nu a fost susținută în plen.