Principală  —  IMPORTANTE   —   Procurorii cer mandate de arestare…

Procurorii cer mandate de arestare pentru cei doi angajaţi ai INI reținuți într-un dosar de corupere pasivă

Procurorii anticorupție solicită mandate de arestare pentru cei doi angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii (INI), reținuți la 1 iunie, într-un dosar de corupere pasivă.

Potrivit reprezentanților Centrului Național Anticorupție (CNA), demersurile acuzatorilor vor fi examinate în ședință, joi, 4 iunie.

„Cei doi ofiţeri ai INI, reţinuţi de CNA pentru fapte de corupţie, urmează să se prezinte, astăzi, în faţa instanţei, unde se va decide dacă vor fi plasaţi în arest preventiv. Procurorii anticorupţie au depus deja demersuri, în acest sens, iar şedinţele de examinare a solicitărilor procurorilor sunt planificate pentru ora 11.00 şi 12.30”, menționează responsabilii de la CNA.

Doi angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii (INI) au fost reţinuţi la amiaza zilei de marți, 1 iunie, de CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de corupere pasivă, după ce au fost efectuate percheziții. Aceştia au fost denunţaţi la linia naţională anticorupţie de un bărbat care a comunicat că doi poliţişti i-ar fi cerut bani pentru a-l scăpa de un dosar penal. În scurt timp, oamenii legii au fost identificaţi cu sprijinul subdiviziunilor specializate ale Inspectoratului General de Poliţie (INI).

Potrivit denunţului, poliţiştii l-ar fi intimidat, pe parcursul câtorva zile, pe denunţător, somându-l să le dea mită pentru a nu-l trage la răspundere pe pretinse fapte escrocherie pe care i le incriminau.