Principală  —  IMPORTANTE   —   Procurorii anunță că unele episoade…

Procurorii anunță că unele episoade ale dosarului privind „furtul miliardului” vor fi trimise în judecată

Reprezentanții Procuraturii Generale au anunțat miercuri, 5 august, că unele episoade din dosarul privind frauda bancară urmează să fie trimise în judecată.

Anunțul a fost făcut de responsabilii din cadrul PG printr-o notă informativă.

„Având în vedere perpetuarea în spațiul informațional a unor date cu privire la pretinse sechestre solicitate de procurori în raport cu administrația unei bănci, Procuratura informează că Procuratura Anticorupție continuă acțiunile de urmărire penală în dosarul vizând frauda bancară”, se menționează în notă.

Totodată, procurorii menționează că „investigațiile procurorilor poartă un caracter strict legal, eforturile oamenilor legii fiind orientate spre documentarea, în limitele legislației procesual-penale, identificarea și tragerea la răspundere penală a tuturor celor implicați în devalizarea sistemului național bancar, și nu în ultimul rând – recuperarea prejudiciului cauzat statului și cetățenilor”.

Astfel, PG anunță că în scurt timp Procuratura Anticorupție va deferi justiției unele episoade vizând frauda bancară, despre care instituția va informa suplimentar, în limitele permise de rigorile legii, pentru a nu afecta desfășurarea în continuare a investigațiile pe acest caz.

Cetăţenii R. Moldova au aflat la sfârşitul anul 2014, imediat după alegerile parlamentare din noiembrie, că din Banca de Economii, Unibank şi Banca Socială, a disparut aproximativ un miliard de dolari.