Principală  —  IMPORTANTE   —   Procurorii anticorupție vin cu detalii…

Procurorii anticorupție vin cu detalii după ce în spațiul public au apărut informații precum că ex-deputata Violeta Ivanov a încălcat măsura de arest la domiciliu

Responsabilii din cadrul Procuraturii Anticorupție au emis marți o notă în care vin cu anumite precizări referitor la informațiile apărute în spațiul public, cu privire la pretinse încălcări a obligațiilor stabilite în procesul de executare a mandatului de arest la domiciliu, aplicat în privința ex-deputatei Violeta Ivanov.

Procurorii anticorupție susțin că ex-deputata nu a încălcat regimul de arest la domiciliu și nu este ea persoana despre care au apărut informații în spațiul public precum că ar fi fost surprinsă la Centrul multifuncțional Chișinău din sectorul Ciocana al Capitalei.

Procuratura Anticorupție, informează opinia publică că, s-a autosesizat în baza informațiile apărute în spațiul public, care o vizează pe ex-deputata Violeta Ivanov, plasată în arest la domiciliu, precum că ar fi fost surprinsă în incinta Centrului multifuncțional Chișinău din sectorul Ciocana mun. Chișinău.

În acest context, procurorii au întreprins toate măsurile necesare în vederea verificării tuturor circumstanțelor acestui incident. Prin urmare, în rezultatul verificărilor efectuate, fiind ridicate și vizualizate imaginile video din incinta Centrului multifuncțional Chișinău din sectorul Ciocana mun. Chișinău, s-a constatat că, persoana vizată în imaginile apărute în presă nu este ex-deputata Violeta Ivanov. Respectiv, fiind identificată și audiată în calitate de martor persoana care apare în imagini, aceasta a relatat procurorilor asupra circumstanțelor aflării sale în incinta centrului multifuncțional.

În circumstanțele expuse supra, la acest moment procurorii anticorupție nu au identificat careva temeiuri în vederea intervenirii cu anumite acte de reacționare pentru pretinse acțiuni de încălcare a obligațiunilor stabilite în mandatul de arest la domiciliu, în ceea ce o privește pe ex-deputata Violeta Ivanov”, se menționează în nota PA.

La 10 februarie curent, fosta deputata Violeta Ivanov a fost plasată din arest în izolator în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Asta după ce atunci, magistrații CA Chișinău au schimbat măsura preventivă de arest emisă anterior de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

La 4 februarie curent, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a emis mandat de arestare pentru o perioadă de 20 de zile în izolatorul CNA pe numele fostei deputate care este cercetată, împreună cu alți 12 ex-deputați, pentru îmbogățire ilicită.

La 2 februarie, procurorii anticorupție au efectuat mai multe percheziții la 13 ex-deputați, vizați în cadrul unor cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.