Principală  —  IMPORTANTE   —   Procurorii anticorupție efectuează percheziții la…

Procurorii anticorupție efectuează percheziții la trei angajați ai INSP, vizați în cadrul unei cauze penale pornite pe fapte de corupție

Foto: moldova.org

Procurorii anticorupție au descins miercuri, 11 mai, cu percheziții la doi angajați din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) și la un șef al acestora, vizați în cadrul unei cauze penale pornite pe fapte de corupție. Cei trei angajați ai INSP au fost reținuți pe un termen de 72 ore.

Perchezițiile la INSP sunt desfășurate de procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI.

Potrivit procurorei Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG), șeful angajaților de la INSP mai este vizat și în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite.

„La moment se efectuează 6 percheziții la domiciliul șefului INSP, automobile și birouri de serviciu. Menționăm că, toți cei trei angajați INSP au fost reținuți pe un termen de 72 ore. Ținând cont de faptul că acțiunile de urmărire penală încă sunt în curs de desfășurare, pentru a nu periclita buna desfășurare a acestora, la moment mai multe detalii nu vă putem oferi. După terminarea acțiunilor de urmărire penală planificate, vom reveni cu informații actualizate la caz”, a spus Mariana Cherpec.

La mijlocul lunii ianuarie curent, doi angajați ai INSP au fost reținuți după ce ar fi luat mită de la un șofer cu permis de conducere fals. Potrivit SPIA, cei doi angajați ai INSP au luat 400 de euro de la un șofer care deținea un permis de conducere fals, iar în schimbul banilor polițiștii i-au promis că nu vor documenta cazul. Pe numele bănuiților a fost inițiată o cauza penală în temeiul art. 324 alin. (2)  lit. (b), Cod penal al R. Moldova, corupere pasivă, iar pe 19 ianuarie aceștia au fost reținuți in flagrant.