Principală  —  IMPORTANTE   —   Procurorii anticorupție au efectuat percheziții…

Procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul șefei Autorității Naționale de Integritate

Procurorii anticorupție au efectuat percheziții în această dimineață, 27 ianuarie, la domiciliul șefei Autorității Naționale de Integritate (ANI), Rodica Antoci.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către procurora Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG).

Într-un comentariu pentru ZdG Elena Cazacov, șefa interimară a Procuraturii Anticorupție, ne-a comunicat că într-adevăr au loc percheziții la domiciliul șefei ANI, iar cu mai multe detalii procurorii vor reveni mai târziu.

Rodica Antoci, fosta şefă a Laboratorului de expertize judiciare criminale din cadrul Centrului Național de Expertize Judiciare al Ministerului Justiției, a fost desemnată câștigătoare a concursului pentru ocuparea fotoliului de președinte al ANI pe 22 decembrie 2017.

Ulterior, pe 29 decembrie 2017, ex-președintele R. Moldova Igor Dodon a semnat decretul de numire a Rodicăi Antoci în funcția de președintă a ANI. Detalii aici.

În declarația sa de avere și interese personale, Rodia Antoci indică că în anul 2020 a ridicat un salariu de 408 724 lei de la ANI.

Familia Antoci deține în proprietate un apartament dobândit în anul 2010, printr-un contract de donație, care ar valora 374 789 de lei, precum și cota parte dintr-un apartament de 32,1 metri pătrați, care ar valora 162 997 de lei.

Totodată, familia Antoci deține un autoturism Toyota Avensis care ar valora 7800 de euro.

Autoritatea Națională de Integritate, succesoarea Comisiei Naționale de Integritate, este unica instituție abilitată să verifice declarațiile de avere și interese personale ale funcționarilor.