Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Procurora Iulia Popov, soția lui…

Procurora Iulia Popov, soția lui Ruslan Popov, suspendată din funcție. Demersul procurorului general interimar, aprobat de CSP

Sursa foto: magistrat.md

Procurora din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău Iulia Popov, soția lui Ruslan Popov, fost adjunct al procurorului general suspendat, a fost suspendată din funcție. O decizie în acest sens a fost aprobată marți, 28 iunie, de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

Demersul procurorului general interimar, Dumitru Robu, privind suspendarea din funcție a procurorei Iulia Popov a fost examinat cu ușile închise.

„Consiliul Superior al Procurorilor hotărăște: se admite demersul procurorului general interimar, Dumitru Robu, de a elibera acordul în vederea suspendării procurorei din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău Iulia Popov”, a declarat Angela Motuzoc, președinta CSP.

Conform magistrat.md, Iulia Popov a fost numită în funcția de procuroră în cadrul Procuraturii Municipiului Chișinău pe 1 septembrie 2020. Pe 26 noiembrie 2020, CSP a realizat transferul Iuliei Popov din funcția provizoriu vacantă de procuroră în Procuratura municipiului Chișinău în funcție permanentă de procuroră în Procuratura municipiului Chișinău.

În 2013, ZdG a scris că Ruslan Popov locuieşte împreună cu soţia sa, Iulia Popov, pe atunci procuroră la Procuratura Ialoveni, într-o casă cu două niveluri din Mileştii Mici, raionul Ialoveni, cu o valoare estimativă de 2 milioane de lei. Popov susţinea că şi-a construit casa în special din banii acumulaţi după ce şi-a vândut apartamentul pe care-l deţinea la Chişinău, împreună cu soţia.

Potrivit celei mai recente declarații de avere și interese personale, în 2021, Iulia Popov a ridicat venituri salariale în valoare de 184 202,47 de lei de la Procuratura Generală a R. Moldova (circa 15 500 de lei pe lună).

Anul trecut, Iulia Popov a dobândit un autoturism Hyundai Santa Fe care ar valora 663 400 de lei. Familia Popov locuiește într-o casă de 211,8 de metri pătrați, dobândită în 2006, care ar valora 111 753 de lei.