Principală  —  IMPORTANTE   —   Procuratura Generală de la Moscova…

Procuratura Generală de la Moscova a trimis în judecată dosarul privind retragerea din Rusia în Moldova a peste 126 de miliarde de ruble

Procuratura Generală de la Moscova a trimis în instanță dosarul penal privind retragerea din Rusia către banca din R. Moldova, Moldindconbank S. A, a mai mult de 126 miliarde ruble. Acest lucru a fost raportat jurnaliștilor vineri de serviciul de presă al Procuraturii Generale, informează Tass.

„Procuratura Generală a aprobat un rechizitoriu într-un dosar penal împotriva lui Alexander Korkin, Alexey Sobolev, Lev Pakhomov, Rinat Yusupov și Vinera Sharipova. Aceștia sunt acuzați că au efectuat tranzacții valutare pentru a transfera fonduri în valută străină în conturile nerezidenților, utilizând documente falsificate ca parte a unei infracțiuni. Cazul penal a fost trimis la Curtea Tverskaya din Moscova”, se arată în mesaj.

Potrivit anchetei, în iunie 2013, la Moscova și Chișinău, proprietarul Moldinkonbank, Veaceslav Platon, împreună cu antreprenorii Vladimir Plahotniuc și Alexander Korkin, au creat o comunitate criminală pentru a retrage banii în valută din Rusia. În componența acesteia se includ și Oleg Kuzmin, directorul Trezoreriei Moldindkonbank, proprietarul Evropeisky Express Bank, coproprietari ai OJSC AKB Russian Land Bank, OJSC Bank Zapadny, o sucursală a OJSC KKB Kreditbank – Creditinvest, Alexander Grigoriev și Beslan Bulguchev, șefi ai cestei bănci Rinat Yusupov și Vinera Sharipova, precum și Alexei Sobolev și Lev Pakhomov.

Potrivit anchetatorilor, din iunie 2013 până în mai 2014, a fost retras mai mult de 126 miliarde de ruble de la instituțiile de credit rusești în conturile bancare ale unui nerezident – SA CB „Moldindkonbank” cu furnizarea de documente falsificate în mod deliberat.

Anterior, Elena Platon, Alexander Grigoriev și Oleg Kuzmin au fost condamnați primind diferite termene de detenție. Vladimir Plahotniuc, Veaceslav Platon și omul de afaceri Renato Usatii au fost anunțați în căutare internațională.