Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Proceduri de control a averii,…

Proceduri de control a averii, inițiate de ANI: vizați trei secretari de stat, printre care Mariana Grama de la MAI

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat nouă proceduri de control a averii, în care sunt vizați trei secretari de stat, printre care Mariana Grama de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), doi procurori ai Procuraturii Anticorupție (PA), directorul unei instituții administrative din subordinea MAI, doi șefi de direcție din cadrul MAI, printre care conducătorul Direcţiei politici în domeniul managementului integrat al frontierei de stat a MAI, Vladimir Sava și un șef adjunct al unei instituții subordonate Ministerului Justiției.

Potrivit ANI, unul dintre secretarii de stat vizați în controlul averii și doi consilieri din municipiul Bălți riscă să fie amendați pentru depunerea tardivă sau nedepunerea declarațiilor de avere și interese personale.

S-au ales cu sancțiuni pentru încălcarea regulilor de depunere a declarațiilor de avere și interese personale și cele ale conflictelor de interese directorul unei școli profesionale din Chișinău, un fost director al Centrului de Sănătate dintr-o suburbie a capitalei și un consilier din raionul Hâncești. 

Directorul unui gimnaziu din raionul Telenești a fost sancționat pentru că nu a declarat și soluționat în termen un conflict de interese cu o persoană apropiată, iar un primar din raionul Basarabeasca a primit o contravenție pentru încălcarea activității ANI.

În perioada 14 – 18 iunie curent, inspectorii de integritate au constatat patru conflicte de interese admise de un doi primari și directorii a două școli, una sportivă și una de tip internat.

Săptămâna trecută, inspectorii de integritate au aplicat amenzi în sumă totală de 18 mii de lei și doar 3 mii de lei au fost achitate.