Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Primăriță MAN, identificată de ANI…

Primăriță MAN, identificată de ANI cu avere nejustificată de peste 800 mii de lei

Angela Zaporojan dă mâna cu Ion Ceban. Captură foto

Angela Zaporojan, aleasă în funcția de primar al satului Colonița din municipiul Chișinău reprezentând Mișcarea Alternativă Națională (MAN), partid condus de Ion Ceban, a fost identificată de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) cu avere nejustificată în mărime de 802 692 de lei.

În comunicatul de presă emis de ANI se notează că în urma procedurii de control s-a stabilit o avere cu caracter nejustificat în mărime de 802 692 de lei, „rezultată din diferența substanțială între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile suportate pentru anii 2019 – 2022”.

ANI va transmite cauza în instanța de judecată spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate în mărimea diferenței substanțiale constatate.

Din data hotărârii judecătorești prin care se confirmă existența averii nejustificate sau din data rămânerii definitive a actului de constatare, primăriței îi va fi încetat mandatul.

Aceasta va fi decăzută din dreptul de a exercita o funcție publică și de demnitate publică, inclusiv mandatul de primar, pe o perioadă de 3 ani, cu înscrierea în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa anumite funcții.

Primar.ani by Ziarul de Gardă