Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Președinta Sandu a avut o…

Președinta Sandu a avut o întrevedere cu procurorul general. Președinția: A abordat în discuții viziunea sa asupra reformei justiției

Președinta R. Moldova Maia Sandu a avut astăzi, 22 februarie, o întrevedere cu procurorul general Alexandr Stoianoglo. Potrivit reprezentanților Preșidenției, Maia Sandu a abordat în discuții viziunea sa asupra reformei justiției și a accentuat așteptările pe care le au cetățenii față de instituția procuraturii.

„Astăzi Președintele Maia Sandu a avut o întâlnire cu Procurorul General, Alexandr Stoianoglo. Maia Sandu a abordat în discuții viziunea sa asupra reformei justiției și a accentuat așteptările pe care le au cetățenii față de instituția procuraturii”, potrivit Președinției.

O întâlnire între președinta R. Moldova, Maia Sandu, și membrii Consiliului Superior al Magistraturii(CSM) urma să aibă loc la 1 februarie la Președinție. Ședința a fost amânată în condițiile în care președinta interimară a CSM, Luiza Gafton, a informat Președinția că mai mulți membri ai CSM au fost confirmați cu COVID-19, iar majoritatea au contactat cu aceștia.

Sandu a declarat de mai multe ori că în cadrul întrevederilor că va discuta cu membrii CSM, dar și cu alți judecători și procurori doar despre reforma justiției.