Principală  —  IMPORTANTE   —   Preotul din raionul Glodeni, învinuit…

Preotul din raionul Glodeni, învinuit de săvârșirea acțiunilor violente cu caracter sexual asupra unui minor de 12 ani, a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 zile

Sursa foto: Nord News

Preotul David Roșca din localitatea Cuhnești, raionul Glodeni, învinuit de săvârșirea acțiunilor violente cu caracter sexual, săvârșite asupra unui minor de 12 ani, a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 zile. Decizia instanței de judecată a fost luată în urma demersului depus de procurori miercuri, 27 iulie.

„Astăzi, după înaintarea învinuirii, procurorii au depus în instanța de judecată demers de aplicare a arestului preventiv pe un termen de 30 zile. În rezultatul examinării demersului, instanța de judecată a dispus plasarea învinuitului în arest preventiv, pe un termen de 30 zile”, a declara pentru Ziarul de Gardă procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare din cadrul Procuraturii Generale.

Nord News scrie că, totul s-a întâmplat duminică, 24 iulie, chiar în casa preotului din satul Cuhnești după ce duhovnicul a petrecut cu niște săteni pe malul Prutului, unde ar fi consumat și băuturi alcoolice. După ce l-a plimbat pe minor cu automobilul, preotul a găsit un pretext pentru a-l invita la el acasă, unde ar fi încercat să-l violeze.

Poliția a fost sesizată la 24 iulie, pentru investigarea unui caz de tentativă de viol, care ar fi avut loc într-o localitate din raionul Glodeni.

„Cazul a fost înregistrat de Poliție, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind pornită o cauză penală. O persoană suspectă a fost reținută pentru 72 de ore”, a declarat Eugenia Molceanov, ofițerul de presă al Inspectoratelor de Poliție Bălți, Fălești și Glodeni, scrie sursa citată.

După aceasta, Eparhia de Bălţi şi Făleşti a anunțat că egumenul David Roșca se lipsește, începând cu ziua a 26-a a lunii iulie 2022, de „dreptul de a sluji cele sfinte”, iar procurorii au depus în instanța de judecată demers de aplicare a arestului preventiv pe un termen de 30 zile. 

„Pentru încălcarea Canonului nr.25 al Sf.Apostoli, precum și al Canonului nr.32 al Sf.Vasile cel Mare, egumenul David (Roșca) se lipsește, începând cu ziua a 26-a a lunii iulie 2022, de dreptul de a sluji cele sfinte.Publicitate

Pe parcurs, în conformitate cu Canonul nr.6 (II-lea Sobor Ecumenic), Judecata Eparhială va cerceta circumstanțele în care s-au petrecut cele întâmplate, pentru a lua hotărâre definitivă, care va viza aflarea dânsului în rândul preoțimii”, se arată în decretul semnat de arhiepiscopului de Bălți și Fălești, Marchel.