Principală  —  IMPORTANTE   —   Platon a zburat aseară la…

Platon a zburat aseară la Londra. PG a venit cu un comentariu

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, condamnat în 2017 la 18 ani de închisoare pentru că ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei (BEM), apoi eliberat și rejudecat și achitat la 14 iunie curent de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, în dosarul fraudei bancare a zburat duminică seara, 19 iulie, la Londra.

Potrivit deschide.md Platon s-a îmbarcat duminică la amiază, de pe aeroportul Internațional Chișinău, în avionul de pe cursa regulată Chișinău – Londra. Tot sursa citată menționează că Platon ar intenționa să ceară azil politic în Marea Britanie.

Veaceslav Platon nu ne-au răspuns la telefon pentru a confirma sau infirma informația.

În context, Procuratura Generală a emis un comunicat în legătură cu plecarea lui Platon din R. Moldova în care menționează că „actualmente nu există vreo lucrare pendinte în care se impunea necesitatea aplicării față de cetățeanul Platon, a vreunei măsuri preventive și că desfășurarea normală a procedurilor penale pendinte de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, este inclusiv în interesul cetățeanului Platon. Prin urmare, Procuratura nu vede logica pentru ca numitul să se eschiveze”.

La 14 iunie curent, controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, condamnat în 2017 la 18 ani de închisoare pentru că ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei (BEM), apoi eliberat și rejudecat, a fost achitat în dosarul fraudei bancare.

DOC/ De ce Platon a fost achitat în dosarul „frauda bancară”. Motivarea hotărârii judecătorești pe 263 de pagini și declarațiile lui Platon despre tranzacțiile de milioane: „Plahotniuc și Șor au furat conștiincios, intenționat și cu sânge rece”