Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   PG anunță că Maia Sandu…

PG anunță că Maia Sandu și Sergiu Litvinenco au refuzat să depună denunț privind intimidarea judecătorilor CC

Procuratura Generală (PG) anunță joi, 30 aprilie, că nu va porni un proces penal pentru a examina declarațiile despre intimidarea judecătorilor Curții Constituționale (CC), deoarece Maia Sandu și Sergiu Litvinenco nu au acceptat să depună un denunț penal.

Conform unui comunicat emis de PG, aceștia au menționat că refuză invitația pentru că „nu au încredere în organele de drept și nu pot divulga sursa de informații”.

„Așa precum am informat deja, Procuratura nu a inițiat vreun proces penal, nu a autorizat și nu a intervenit către judecătorul de instrucție pentru a fi autorizate, conform competenței, măsuri speciale de investigații în privința judecătorilor Curții Constituționale. Din informațiile prezentate de MAI, SIS si CNA, nici aceste structuri nu au realizat astfel de măsuri. Acuzațiile sterile, lansate de dragul PR-ului politic, dar care determină instalarea confuziei în societate și neîncredere în instituțiile statului, le calificăm ca fiind iresponsabile și contraproductive, făcând parte dintr-o serie de tentative de a atrage Procuratura în soluționarea unor conflicte de ordin politic. Atragem atenția asupra necesității asumării responsabilității pentru veridicitatea informațiilor diseminate, precum și procedurilor prevăzute de legislație cu privire la modul de sesizare a organelor de drept despre săvârșirea infracțiunilor, prezentare a probelor și verificare a lor”, notează PG.

Instituția adaugă că, în alte circumstanțe, acest gen de declarații vor fi calificate ca fiind politice și vor fi lăsate fără examinare.